Diversiteit omarmen en tegelijkertijd bijdragen aan vluchtelingenprojecten. Dat doe je door de aankoop van de armband gemaakt van oranje reddingsvesten. Die worden verzameld op het Griekse eiland Lesbos door Mouvement on the Ground. Het ontwerp is van de Haagse ontwerper Omar Munie die ooit zijn thuisland Somalië ontvluchtte. De binnenkant is gemaakt van gerecycled leer en heeft de tekst ‘omarm diversiteit’. De armbanden worden gemaakt in de Dream Factory in Den Haag door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ieder bandje is handgemaakt, uniek en toch identiek.

>> Foto: Ontwerper Omar Munie (r) met Alain Snijders van duurzame conceptstore ShoppingPrince in de Haagse Prinsstraat waar de ‘omarmband’ vanaf 3 mei te koop is.

Dream Factory

Omar Munie vluchtte toen hij negen was samen met zijn broers en zus naar Nederland. Al tijdens zijn opleiding aan de modevakschool richtte hij ‘Omar Munie Clothing’ op. Sindsdien heeft hij zich ontpopt tot een creatief en succesvol ondernemer en een inspirator. Vrouwen als Hillary Clinton en koningin Máxima dragen zijn tassen, hij heeft een flagshipstore aan het Haagse Noordeinde, is een veelgevraagd sprekers en nam het initiatief tot de Dream Factory. Daar begeleidt hij met z’n team mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via leer-werktrajecten naar een baan. Gebruikt materiaal krijgt een tweede leven en wordt onder meer verwerkt tot duurzame gebruiksartikelen van hoogwaardige kwaliteit.

Omar Munie armbanje reddingsvesten omarm diversiteit conceptstore ShoppingPrince Hofkwartier Den Haag (2)

Omarmband

Het stoort de ontwerper dat mensen elkaar niet waarderen om wie ze zijn en hun achtergrond, zegt hij in een interview met Den Haag FM (zie video, red.). Diversiteit omarmen. Daar gaat het volgens hem om. Reden ook waarom deze tekst in het leer aan de binnenkant van de ‘omarmend’ staat. Met het opvallend oranje armbandje laat Omar volgens iedereen zien dit motto te onderschrijven. Ook de stille meerderheid. benadrukt hij. ‘De welwillende Nederlanders, die diversiteit en interculturaliteit in onze samenleving omarmen en dit nadrukkelijk willen uitdragen.’ Met de armband van zwemvesten wil Omar verder ook de enorme afvalberg aan reddingsvesten op Lesbos verkleinen en bijdragen aan structurele inkomsten voor humanitaire hulp aan vluchtelingen op Lesbos via Movement on the Ground.

Conceptstore ShoppingPrince

De omarmbanden van reddingsvesten zijn vanaf woensdag 3 mei te koop bij duurzame conceptstore ShoppingPrince in de Prinsstraat in het historische Hofkwartier Den Haag. De prijs is 25 euro dat voor het overgrote deel ten goede komt aan verschillende goede doelen.

Deze post werd eerder gepubliceerd op de blog van conceptstore ShoppingPrince.