Roze zijn de emmertjes van Rotterzwam nu, maar dat een kan volgende keer net zo makkelijk ook groen, blauw of geel zijn. . De growkits van Rotterzwam om thuis zelf oesterzwammen te kweken waren altijd altijd al voor 99 procent van hergebruikt plastic. Alleen ging daar nog een zwarte kleurstof doorheen. Inmiddels is de stap gezet naar een 100 procent gerecycled emmertje. En dat kan elke kleur hebben. Afhankelijk van het aanbod aan gerecycled plastic waar de emmertjes van zijn gemaakt.

RotterZwam-conceptstore-ShoppingPrince-Prinsestraat-Hofkwartier-Den-Haag-UpcyclingBlog-Marguerite-Tachet
>> De growkits van Rotterzwam zijn te koop in Den Haag. De duurzame conceptstore kweekt zelf ook oesterzwammen op het koffieprut uit het espressoapparaat dat in de winkel staat. Dit is een voorbeeld van het begin van de eerste oogst. Tip: vul het emmertje tot de rand met koffiedik, anders gaan de zwammen in het emmertje groeien.

Word aanrecht-agrariër met Rotterzwam

Zelf je eigen oesterzwammen kweken. Dat kan met de kant-en-klare growkit van Rotterzwam. Daarmee draag je oog nog eens dubbel bij aan het milieu: koffiedik krijgt een nieuwe bestemming en het broed zit in plastic emmers van gerecycled plastic met een wrap van gerecycled karton. Moeilijk is het niet: het enige wat je hoeft te doen om oesterzwammen te kweken, is koffiedik aan de growkit toe te voegen. De oesterzwam gedijt daar goed op. Je hoeft geen koffiedik op te sparen; steeds kleine hoeveelheden is voldoende. Dat kan zijn uit een percolator, snelfiltermaling, senseopads en espressomachine. En voordat je het weet ben je een aanrecht-agrariër.

Meer weten?

Meer weten over Rotterzwam. Bekijk dan de video hieronder. De growkits van Rotterzwam zijn te koop bij ShoppingPrince, de conceptstore voor de hippe en trendy Prinsestraat in het levendige Hofkwartier Den Haag. Meer weten? Kijk op de website of op FacebookInstagram of Twitter.