De dochters hadden er wat moeite mee dat de oude vertrouwde bank de deur uit ging toen hun moeder ging samenwonen. Daarom kregen zij als herinnering een tas van het leer: in een mooie neutrale bruine kleur met tekenen dat de bank een geschiedenis heeft. Dat is het mooie aan de tassen die ik maak, zegt ontwerpster Germa Snakkers van BBBags. ‘Ze hebben allemaal een eigen verhaal en nog mooier het leer van de afgedankte banken krijgt weer een bestemming. Ik merk dat dat voor veel mensen een reden is om mijn tassen te kopen.’

Shopper alternatief voor plastic tasje

Tas recyclen upcyclen jute zak leer oude bank conceptstore ShoppingPrince Prinsestraat Hofkwartier Den Haag (2)Bij conceptstore Shoppingprince in Den Haag hangt een selectie van de tassen, zegt ze. ‘Ook die hebben allemaal een eigen verhaal. Zoals de shopper die ik net heb gemaakt van een jute zak waar 30 kilo noten in heeft gezeten. Voor de voering gebruikte ik een oude plastic banner. Het leer komt ook van een oude leren bruine bank’, zegt ze lachend.

‘Het labeltje wat nog in de juten zak in zat, heb ik geplastificeerd en in de binnenvoering gestikt. Met deze shopper ga je naar de markt, het zwembad of welke bestemming dan ook. Doordat de voering van de oude banner is gemaakt, heeft de tas ook geen last van vocht en is makkelijk schoon te maken. Plastic tasjes zijn niet meer nodig’. aldus Germa. ‘Met de tas van gerecycled leer, de banner en jute zak doe je duurzaam boodschappen en draag je bij aan een beter milieu.’

Deze post verscheen eerder op de blog van conceptstore ShoppingPrince.

LAAT EEN REACTIE ACHTER