Korting als je je eigen verpakking meebrengt, een menu van ingrediënten die anders weggegooid zouden worden, op het station koffie in je meegebrachte beker bestellen, je eigen pot met thee laten vullen, losse eieren kopen en meenemen in je eigen eierdoos, een stomerij waar je de plastic hangers kunt terugbrengen en verzorgingsproducten in vaste vorm zonder verpakking. Het zijn voorbeelden van afvalvrije winkels, restaurants en lunchrooms in Den Haag. Ze zijn allemaal te vinden op een handige kaart.

Afvalvrije samenleving

De plattegrond  is samengesteld door 100-100-100 van Duurzaam Den Haag. Aan het project doen ruim 200 gezinnen mee die 100 dagen lang 100 procent minder restafval hebben. Inmiddels staan er een kleine 60 winkels en andere gelegenheden op de plattegrond. ‘Duurzaam Den Haag wil daarmee laten zien dat er ook buiten de deur mogelijkheden zijn om afvalvrij te leven’, zegt Ilse Thoma. ‘En dat geldt niet alleen voor de deelnemers aan 100-100-100, maar voor iedereen die een positieve bijdrage wil leveren aan een afvalvrije samenleving.’

Duurzame conceptstore

Een van de winkels op de kaart is ShoppingPrince. De conceptstore in het Hofkwartier Den Haag staat bekend om de gerecyclede producten, zoals dieren van aangespoelde teenslippersschorten en tassen van gerecycled leer van oude banken, ansichtkaarten van gerecycled papier, sokken van visnetten of dienblaadjes van oude NS-vertrekstaten.  Weten welke afvalvrije winkels er nog meer op te vinden zijn. Klik dan hier voor de plattegrond.

Deze post verscheen eerder op de blog van conceptstore ShoppingPrince.

LAAT EEN REACTIE ACHTER