Den Haag heeft een eigen ‘Haagse shopper’. De tas wordt gemaakt van het steigerdoek van het Shell-kantoor in de hofstad. Haagser dan Haags kan de boodschappentas niet zijn. Voorop prijkt in helder blauw de pakkende slogan: ‘kap nâh mejje plastic’. Initiatiefnemer Lisanne Addink-Dölle wil met de tas een milieuvriendelijk alternatief bieden voor plastic tasjes en tegelijkertijd afval upcyclen tot nieuwe producten. Ze is mede-eigenaar van upcyclebedrijf Verdraaid Goed dat met als motto ‘ van waardeloos tot waardevol’ van afgedankte spullen nieuwe producten maakt. Voorbeelden van VerdraaidGoed-ontwerpen zijn het NS Dienstblaadje, gemaakt van oude NS-vertrekstaten, tablethoezen van restanten interieurstof, notitieboekjes van afgekeurd kopieerpapier en lampen gemaakt van de deurtjes van postbuskasten uit postkantoren.

Goed voor mens en milieu

De Haagse shopper wordt gemaakt van het allergrootste steigerdoek dat ooit in Nederland is gebruik. Het meet maar liefst 2.000 vierkante meter en werd 14 maanden gebruikt tijdens werkzaamheden aan het Shell-kantoor in Den Haag. Op het steigerdoek zijn Shell-werknemers te zien, hun werkzaamheden en Shell-gebouwen. Daardoor is geen tas hetzelfde. Van het steigerdoek dat anders op de afvalhoop zou belanden, worden in sociale werkplaatsen ware kunstwerken gemaakt. ‘Met de tassen kunnen we in één klap het gebruik van de plastic tas verminderen, werkgelegenheid creëren én de afvalberg verslaan’, aldus een enthousiaste Lisanne.

haagse-shopper-conceptstore-shoppingprince-duurzaam-recyclen-steigerdoek-shell-kantoor-upcyclingblog11

Duurzaam en gerecycled

Conceptstore ShoppingPrince verkoopt in de winkel in het historisch Hofkwartier in Den Haag duurzame en gerecyclede producten, waaronder de Haagse shopper en NS-dienstblaadjes van VerdraaidGoed. Maar ook dieren van aangespoelde teenslippers van Ocean Sole, soep van geredde groenten van Kromkommer, de wasschillen van Seepje, tassen van gerecycled leer en lampen van handgeschept papier van de Haagse Studio Mabelle.

De Haagse shopper kost 14,95 en is te koop in de winkel van ShoppingPrince in de Haagse Prinsesestraat en de webshop. Elk exemplaar is uniek en is genummerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER