Afval sorteren zonder dat er een mensenhand aan te pas komt. Dat kan met de afvalsorteerrobots van ZenRobotics. Het Finse bedrijf heeft in Japan op meerdere verwerkingslocatie gerobotiseerde sorteerlijnen draaien, waaronder bij de Shitara Group’. Daar werken vier robotarms in twee ploegen die samen in hoog tempo 8.000 stuks afval per uur sorteren.


Industriële robots

Het systeem bestaat uit ‘smart machine learning-technologie’ en industriële robots die tegelijkertijd meerdere afvalstromen sorteren.  Omdat er daardoor efficiënter kan worden gewerkt, zijn de verwerkingskosten aanzienlijk lager. Volgens Rainer Rehn, managing director van ZenRobotics, is de Japanse markt voor gerobotiseerde afvalsortering ‘enorm’. ‘De afvalindustrie is bovengemiddeld ontwikkeld en biedt daardoor een goede basis voor het met robots scheiden van afval.’

In Nederland werkt de Baetsen Groep met een sorteerrobot van ZenRobotics die volautomatisch diverse fracties uit de reststromen haalt. Bekijk hier de video.

Deze post verscheen eerder op de blog van PieterBas Automatisering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER