Stylish, kleurrijk, feestelijk of gedistingeerd. Het pallet aan kleuren van de 3D-geprinte sieraden maken elke outfit af. Het is de trendy oorbellen en kettingen niet aan te zien dat ze zijn gemaakt van biologisch afbreekbare en plantaardige grondstoffen. Oftewel maiszetmeel en suikerriet. Heel milieuvriendelijk omdat ze daarna de composthoop op kunnen. En het verhaal van de zwarte is op z’n minst nog opmerkelijker. Die zijn gemaakt van gerecyclede autodashboards.

Better Future Factory

Het zwarte, zogeheten filament, van de oude autodashboards is een idee van The Better Future Factory (zie eerste video, red.). Het Rotterdamse ontwerperscollectief zet uiteenlopende initiatieven op om van onder meer plastic afval weer waardevolle producten te maken. Een voorbeeld ander daarvan is het Perputual Plastic Project (tweede video, red.). Op festivals en evenementen worden er van het plastic afval, zoals bekertjes, weer een grondstof gemaakt voor de 3D-printer. De bekertjes worden daarvoor eerst door een shredder gehaald, daarna worden de plastic snippers verwarmt en tot filament gevormd. In een 3D-printer worden er daarna ter plekke producten gemaakt, zoals een case voor een smartphone, een ring of een vin voor een surfboard. Voor een ring zijn twee bekertjes nodig voor een smartphone case vier en een grote PET-fles levert genoeg materiaal op voor de vin van een surfboard.

Deze post werd eerder gepubliceerd op de blog van conceptstore ShoppingPrince.

LAAT EEN REACTIE ACHTER