Een maand geleden werd ik gebeld door duurzame conceptstore ShoppingPrince in Den Haag. ‘De zeep is op’, zei eigenaar Alain tegen me. ‘ Uitverkocht, in een paar weken.’ Ik kon het bijna niet geloven. Drie weken eerder lanceerde de duurzame conceptstore de regenwoudzeep die rechtstreeks uit Borneo komt. Actrice Wieteke van Dort, ook van Indonesische komaf, nam het eerste stukje zeep in ontvangst van de manager van de zeepfabriek op Borneo, Dirk-Jan Oudshoorn. Want ook een delegatie uit Borneo was aanwezig tijdens de lancering van de zeep.

>> Foto: de lancering van de regenwoudzeep in ShoppingPrince (foto: Rowena Goes Ape).

Koffer met 28 kilo regenwoudzeep

Omdat ik zelf in september naar Indonesië ging om te werken in een Wildlife Rescue Center, hoefde ik niet lang na te denken. Als er snel weer zeep in ShoppingPrince moest komen, zat er maar 1 ding op en dat was dat ik de zeep zelf mee naar Nederland nam. En zo gezegd, zo gedaan! 28 kilo zeep ging in mijn koffer vanuit Indonesië naar Nederland– best zwaar trouwens– en ShoppingPrince had binnen een maand weer een mooie voorraad!

Zeepopslag in het Wildlife Rescue Center

Het rook heerlijk in mijn kamertje in het Wldlife Rescue Center met alle verschillende geuren zeep en ook de dierverzorgers waren blij. Want om de zeep mee naar huis te nemen, moest ik al mijn kleding, schoenen en andere spullen daar achter laten. Ik mocht namelijk maar koffers met 30 kilo meenemen van de luchtvaartmaatschappij.

>> Foto: Rowena op de weegschaal in Bali met 28 kilo zeep schoon aan de haak (Foto: Rowena Goes Ape).

Palmolievrij

De zeep is uiteraard palmolievrij en met de aankoop draag je bij aan het behoud van het regenwoud en herbebossingsprojecten en daarmee aan de natuurlijke leefomgeving van onder andere de Orang-Oetan.

Wil je daar meer over weten, lees dan deze blog die ik eerder over de regenwoudzeep schreef.

>> Foto: de productie van de regenwoudzeep (foto: Masarang).

Te koop in duurzame conceptstore en webshop

De regenwoudzeep is in zes verschillende geuren verkrijgbaar: lavendel, cajeputi, kamfer, citroengras, pepermunt en neutraal. De regenwoudzeep is te koop in de duurzame conceptstore ShoppingPrince in Den Haag of ook via de webshop van ShoppingPrince.

Deze post verscheen eerder op de blog van Rowenagoesape.

LAAT EEN REACTIE ACHTER