Verpakking afbreekbaar eten zeeleven vogels afval video PieterBas Automatisering

Het Amerikaanse Saltwater Brewery heeft verpakkingsringen ontwikkeld voor six-packs die 100 procent afbreekbaar zijn. Het materiaal dat zes blikjes bier bij elkaar houdt, is bovendien ook eetbaar. Amerikanen drinken jaarlijks zo’n 6,3 miljard gallon (23,8 miljard liter) bier, waarvan de helft uit blikjes. De meeste van de plastic ringen waarmee de blikjes bij elkaar worden gehouden, komen in de oceanen terecht waar ze een bedreiging vormen voor het zeeleven en vogels.

Verpakking afbreekbaar eetbaar eten zeeleven vogels afval video PieterBas Automatisering (2)

De door Saltwater ontwikkelde verpakkingsringen zijn gemaakt van bijproducten van het brouwproces, zoals gerst en tarwe en daarmee behalve afbreekbaar ook eetbaar. Volgens het bedrijf voldoen de verpakkingsringen net zo goed als die van plastic, bericht de Huffington Post. Ze zijn wel duurder om te produceren, maar de brouwerij hoopt dat consumenten dat er voor over hebben om het zeeleven te beschermen. Het merk is er van overtuigd dat de productiekosten omlaag kunnen als ook andere brouwerijen het idee omarmen. De milieuvriendelijke verpakking zou dan zelfs met plastic ringen kunnen concurreren. ‘We hopen met ons idee de grote jongen te kunnen beïnvloeden’, aldus Saltwater-directeur Chris Goves.

Deze post is eerder op het PieterBas-blog gepubliceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER