Samsung gaat het recylen van gadgets en elektrische apparaten stimuleren. Iedereen die tot 6 december een oud apparaat inlevert bij de winkel krijgt korting op nieuwe apparatuur van Samsung. Het Zuid-Koreaanse techbedrijf werkt daarbij samen met Wecycle, bericht de Telegraaf.

De campagne daarvoor is afgetrapt met eigen onderzoeksresultaten van Samsung. Daaruit blijkt onder meer dat 40 procent  van de Nederlandser wel eens een elektrisch apparaat in de vuilnisbak gooit. Een relatief klein percentage, vijf procent, heeft daarvoor wel eens de klikko van de buren gebruikt. Opmerkelijk is dat 11 procent van de ondervraagden een keer een elektrisch apparaat van de buren in hun vuilnisbak heeft aangetroffen. Desalniettemin vindt negen op de tien Nederlanders dat we moeten streven om alle elektrische apparaten te recyclen.

Deze post is eerder op het TechnologieBlog gepubliceerd.