Haute couture gemaakt van gerecycled plastic. Modeontwerpster Monique Collignon stal daarmee de show tijdens de opening van Amsterdam Fashion Week die nog tot en met maandag duurt.

Zeventig procent van de modellen uit de Haute Couture en de ready tot wear Couture Light collecties zijn gemaakt van 100 procent gerecyclede PET-flessen. Naar eigen zeggen is Collignon daarmee de eerste modeontwerpster die zo’n duurzame haute couture-collectie heeft gemaakt. De designer wil met beide collecties aandacht vragen voor het (plastic)afvalprobleem en een statement maken.
Monique-Collignon-Amsterdam-Fashion-Week-gerecyclede-Haute-Couture-Marguerite-Tachet-LifeStyleBlog-@B2Bjournalist-UpcyclingBlog (2)

‘Afval  is afval als je er niets mee doet. Met deze collecties kun je meehelpen de wereld van plastic te ontdoen en er tegelijkertijd schitterend uitzien.’Monique Collignon

De stof die de modeontwerpster gebruikt, is gemaakt door Waste@Waste, opgericht door de Nederlandse Monique Maissan. Het bedrijf maakt meerdere producten van gerecycled plastic. Behalve stoffen zijn dat bijvoorbeeld ook tassen, dekbedhoezen, uniforms en asseccoires.

Alle andere stoffen die Collignon in haar collectie heeft gebruikt, zoals zijde en kant, zijn ook eco-vriendelijk en verantwoord geproduceerd. Dat is te herkennen aan het speciaal ontworpen ‘Green Carpet’ label.

Deze post is eerder gepubliceerd op het lifestyleblog LivingYourStyle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER