Producten in 3D printen met zwerfplastic als grondstof. De Plastic Bank zegt wereldwijd de eerste te zijn die die mogelijkheid biedt. Het zwerfplastic wordt ingeleverd door de lokale bevolking die de 3D-producten weer kan verkopen om in hun eigen onderhoud te voorzien. Behalve het 3D-printen biedt de Plastic Bank nog andere mogelijkheden.

Ruilen voor microkredieten
Het ingeleverde plastic kan ook worden geruild tegen microkredieten of producten, die op hun beurt weer kunnen worden doorverkocht. Daarmee is het zwerfplastic een volwaardig betaalmiddel geworden, aldus de initiatiefnemers David Katz en Shaun Frankson. Ze willen met de Plastic Bank de strijd willen aanbinden met al het plastic in de oceanen en tegelijkertijd de armoede bestrijden. In Colombia en Peru heeft de Plastic Bank inmiddels een vestiging.

Deze post werd eerder gepubliceerd op het TechnologieBlog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER