Wearables met je kleding opladen. Dat wordt mogelijk door de vinding van een internationaal onderzoeksteam. De wetenschappers ontwikkelde textiel dat op basis van beweging elektriciteit opwekt. Dit meldt Duurzaam Bedrijfsleven naar aanleiding van berichtgeving van American Chemical Society, Phys.org.

Het onderzoeksteam combineerdenTENGs (tribo-elektrischenanogeneratoren) die beweging omzetten naar elektriciteit met zilverhoudend textiel en siliconen. Even kort met de vinger op de lichtgewicht stof drukken, levert genoeg stroom op om een LCD-display te laten oplichten of de afstandsbediening van een autoslot van stroom te voorzien. De stof kan zonder uitputting 2.000 keer stroom opwekken. De onderzoekers zien voor de technologie onder meer mogelijkheden om wearables onderweg op te laden of  voor de biomedische wetenschap. Een flexibele energiebron die op het lichaam kan worden gedragen biedt mogelijkheden om nieuwe persoonlijke medische apparatuur te ontwikkelen.

Deze post werd eerder op het TechnologieBlog gepubliceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER