Een jurk gemaakt van materiaal dat ontstaat door fermentatie, net zoals bij bier. Reden ook waarom het kledingstuk tot ‘Beer Dress’ werd gedoopt. Dit bericht CNet.

De jurk is gemaakt door wetenschapper Gary Cass en visual artist Donna Franklin die in 2012 al samenwerkten bij de jurk op basis van gefermenteerd wijn. Het ontwerp van de Beer Dress is geïnspireerd door de bloem van de hopplant, een belangrijk ingrediënt van bier. De jurk is uit één stuk ‘gegroeid’, de vezels zijn vergelijkbaar met die van katoen. Daarmee is het materiaal een milieuvriendelijk alternatief voor de vervuilende katoen die nu doorgaans voor kleding wordt gebruikt.

De Beer Dress wordt tentoongesteld tijdens de World Expo 2015 in Milaan.

Deze post werd eerder gepubliceerd op het TechnologieBlog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER